website door Carlos Gallupa

Boeken

 

Irene Schoemakers produceert boeken - of delen daarvan - op persoonlijke titel en in opdracht van derden als ‘ghostwriter'.

 

Leerboek HRM
Het Leerboek HRM van Frits Kluytmans is de opvolger van Leerboek Personeelsmanagement dat al meer dan 25 jaar het standaardwerk is binnen het HRM-vakgebied. Irene Schoemakers heeft de volledige tekst van deze nieuwe editie herschreven zodat deze minder theoretisch en daardoor meer toegankelijk is voor de lezer.
Verschijningsdatum: april 2014 Een Wasabi-peptalk. Veranderen geeft energie.
Nu eens geen veranderboek voor managers maar voor medewerkers.
Dit boekje is bedoeld als peptalk voor al die medewerkers die te maken hebben met veranderprocessen in hun organisatie. De auteur houdt aan de hand van een dialoog tussen twee vrienden de lezers een spiegel voor, relativeert, inspireert en geeft moed.
Verschijningsdatum: februari 2012

                                                                 

Stratego, the next level
In opdracht van de auteurs Monic Bührs en Elisa de Groot, nam Irene Schoemakers in 2011 de redactie van dit boek voor haar rekening. Het is de opvolger van Stratego voor vrouwen. In dit nieuwe boek staat het onderwerp 'macht' centraal.

'OP HAAR POST'; Potretten van vrouwelijke topdiplomaten

Het boek 'Op Haar Post' (Uitgeverij Archipel) biedt de lezer een niets verhullende blik achter de schermen van de diplomatie, een wereld die tot nu toe voor de meesten van ons gesloten bleef. Het beschrijft het leven van vrouwelijke Nederlandse ambassadeurs in o.m. Nairobi, Paramaribo, Damascus, Accra, Miami en Amman. De bijzondere ervaringen van 15 topvrouwen op gevoelige functies voor het eerst gebundeld in één boek.

Stratego voor vrouwen
In opdracht van de auteurs Monic Bührs en Elisa de Groot, nam Irene Schoemakers in 2007 de redactie van dit boek voor haar rekening. Ze bedacht ‘bruggetjes', stroomlijnde de teksten, verfijnde de structuur en verzorgde de interviews in het boek. ‘Stratego voor vrouwen' belicht de ongeschreven regels op het werk en laat zien hoe vrouwen daar op een slimme manier mee kunnen omgaan. Stratego voor vrouwen was een van de genomineerde boeken voor Managementboek van het Jaar (2007).
Uitgever: Academic Service

Wegwijs in arbeidsparticipatie; antwoorden op de arbeidsmarktkrapte
De opdrachtgever van deze publicatie uit 2007 is Centraal Beheer/Achmea. Hesp & Robroek produceerden deze praktische handleiding met tips en voorbeelden bij het vinden, binden en boeien van medewerkers. Irene Schoemakers schreef een groot deel van de teksten.

Een kwestie van mentaliteit
In het voorjaar van 2007 verscheen ‘Een kwestie van mentaliteit. Ook dit boek is in samenwerking met Hesp & Robroek en in opdracht van uitzendbureau Content tot stand gekomen. ‘Hoe kunnen bedrijven schaarse potentiële werknemers verleiden?', zo luidt de centrale vraag in deze publicatie.

Dynamische wereldspelers
In opdracht van Capac produceerde Hesp & Robroek - in samenwerking met Irene Schoemakers - in 2006 het boek ‘Dynamische wereldspelers'. In dit boek vertellen Nederlandse industriële bedrijven over hun overlevingsstrategieën. Onderwerpen als globalisering, offshoring en flexibilisering komen uitgebreid aan de orde.

Wie bindt die wint, war for talent
In 2006 is in samenwerking met Hesp & Robroek en in opdracht van uitzendbureau Content het boek 'Wie bindt die wint, war for talent' tot stand gekomen. Het boek behandelt toekomstige trends op de arbeidsmarkt.

Authentiek leiderschap
In 2005 is het boek ‘Authentiek leiderschap' verschenen. Irene Schoemakers heeft de interviews met Sue Cheshire, Savitri McCuish en Joseph Jaworski afgenomen en geschreven.
Uitgever: Het Spectrum

Operationeel Personeelsmanagement
In 2004 is het boek 'Operationeel Personeelsmanagement; een praktische handleiding' verschenen. Het boek biedt een praktisch overzicht van de meest belangrijke P&O-instrumenten en is voorzien van een cd-rom met vele checklists, tips, modellen en relevante wetgeving. Het boek is bestemd voor zowel het hoger onderwijs als werkgevers uit het midden- en kleinbedrijf.
Auteurs: Irene Schoemakers/Fons Koopmans
Uitgever: Wolters Noordhoff
Derde druk: 2007

Fusies en overnames

In 2002 kwam het boek 'Fusies en overnames, ontnuchterende analyses en ervaring uit de praktijk uit.
Auteurs: Maarten Vijverberg en Irene schoemakers.
Uitgeverij Bert Bakker.