website door Carlos Gallupa

Irene Schoemakers

 

 

Irene Schoemakers (1962) is sinds 1990 werkzaam als zelfstandig tekstschrijver en journalist. Ze schreef in de loop der jaren artikelen, interviews, analyses en nieuwsberichten voor talloze publicaties. Mens, economie, arbeidsmarkt en organisatie vormen de belangrijkste thema's.

Opleiding
Na een driejarige opleiding aan het Lake Sumter Community College in het Amerikaanse Florida, koos ze voor een studie arbeids- en organisatiepsychologie aan de Rijksuniversiteit Leiden. In 1989 studeerde zij af op het onderwerp ‘veranderkunde'. Haar afstudeerscriptie over interim-management schreef ze onder begeleiding van adviesbureau Boer & Croon.

Werk
Na haar afstuderen kwam ze als junior consultant in dienst bij Boer & Croon, maar besloot kort daarna te kiezen voor de vrijheid van het schrijversvak. Haar werk gaat overigens verder dan schrijven alleen. Ook wordt ze van tijd tot tijd ingeschakeld als interim hoofdredacteur of als ‘creatieve buitenstaander’ bij redactievergaderingen en bij het uitdenken van bladenconcepten.

Foto: Goffe Struiksma